FISKETUR TIL RENA, 16. - 20.06.2005

Denne helga har blitt brukt til å ligge på elvebredden, betrakte naturen, snappe opp detaljer rundt insektlivet, vært sosial med gode kompiser, og ta masse bilder!

Vannstanden har vært veldig varierende den siste tiden, men nå lørdag og søndag har den holdt seg sånn noenlunde stabil. 

-Torsdagen var preget av nordavinden og lite insekter. Men enkelte steder langs skyggesiden av elva har det vært noe døgnflueaktivitet og fisken har vaket. Snappet blant annet opp denne lille karen, en Leptophlebia marginata. 
 


Elva var forholdsvis lita.
 


-Fredag ble en våt dag, Og vannstanden hadde gått opp veldig markant. Det duskregnet da vi var fremme ved elva i halv tolv tiden, og det stod på konstant stort sett hele dagen. Fisket av noen elvestrekker med gullhoder og streamere, men fisken var fraværende. Det hadde nok sammenheng med den brått skiftende vannstanden og tilsiget av kaldt vann som da ble sluppet fra Storsjøen. Så ingen vak den dagen. Regnet til slutt så tett og konstant at vi valgte å kapitulere, og heller ta turen på lørdag igjen. 

-På lørdag ble det fint vær. Men etter hvert som sola tok tak så kom selvfølgelig vinden. Det var skiftende bris, så det ble da noen opphold i vinden.
 


Kunne kjenne hvordan sola frigjorde den gode lukten av skog!

Vi lå bare rett ut på bredden bak en busk og pratet tull mens vi fortærte gulrøtter og kjøpevaffler stort sett hele dagen. Det er virkelig hva man kan kalle å nyte livet, spesielt så lenge det ikke skjer noe spesielt fiskemessig! Det å være tilbake ved elva etter den pokkers vinteren er bare helt ubeskrivelig godt! Jeg veit faktisk ikke om jeg overlever en vinter til nå. 

Slik skulle jeg våknet opp til hver dag!
 


Vi avsluttet gradvis dagen med å være litt sosiale. Ingen fisk å få, men det er da ikke så farlig!

-Så var det søndag, og vinden var omtrent totalt fraværende. Vannstanden hadde holdt seg stabil. Altså ganske høy. Det var rett og slett tropevær, og døgnfluene turde vel ikke klekke med fare for å dehydrere.

Men det tok seg opp litt utover dagen, spesielt på skyggesiden av elva. Klekket bra med rhodani periodevis og det var grov ørret oppe å smakte på godsakene. De fleste sporadisk vel og merke. Målte 6 grader i vannet. Fant en liten ørret inne ved land og ankret opp på utsiden. Prøvde først en cdc nohackle, men den ble refusert gang på gang. Hadde misstanke om at den tok klekkere, men heller ikke det slo an. Til slutt satte jeg på en vanlig parachute, og fisken tok på andre kastet. Hadde den etter et par ganger til før den sluttet helt å vake. Var drit lei av å kaste på`n uansett. Denne flua var det som tydeligvis slo an:
 


Vakingen og insektaktiviteten avtok ved 5-6 tiden. 

Dro over igjen, og avsluttet dagen liggende i gresset der myggen stadig ble mer ivrig.
 


Det b
egynte å klekke noen dågnfluer igjen når sola forsvant bak trærne, men vi kalte det like så godt en dag og vendte nesa hjemover. 

Fikk ikke noe fisk noen av dagene. Men vi har hele sommeren foran oss uansett! Nå er det ikke lenge før aurevilli`n begynner å poppe opp heller!