Glomma 18 september. -Rustad området i Elverum.

 

Ble en ettermiddagstur i dag. Må jo utnytte tiden til det lengste nå før vinteren tar over!

 

 

Skiftende vær, fra sol og til overskyet. Et lite pust fra sør var det, men ikke nok til å ødelegge kastingen. Mange mellomstore vårfluer i lufta, og noen få små døgnfluer.

 

Startet med å fiske av den vel 100 meter lange strømkantet med nymfe, men var ikke bortpå en eneste fisk! Nesten litt utrolig. Så jeg satte på en lubben klovnepuppe str 12 (vårfluepuppe), og fikk tilslutt et par micro harr.. Stripende klovnepuppe i Glomma pleier nesten uten unntak å levere bra med fisk, men ikke i dag... også nesten litt utrolig..

 

Det vaket dårlig, men nå var det kun tørrflue jeg ikke hadde prøvd. Fant frem en mørk palmer/superpuppe med red tag i strl 14, og la ut flua. Den blir øyeblikkelig dratt under av en nydelig head-and-tail`ende harr!

 

 

Først nå hadde det løsnet, for det ballet på seg.

Flere på rundt 40 cm.

 

 

Prøvde også renaflua, gul enke og vanlig superpuppe, og alle tok fisk. Virket som de tok det meste bare det lå over vann filmen.

 

 

Mistet også et par fisk som virket langt større en de øvrige. Blant annet en som sto og vaket steady i en dyp renne drøye meteren fra land. Tilslaget satt og det sto bom stille i et par sekunder før jeg fikk flua og resten av stasen tilbake i trynet.

 

Knall tøft å se grov harr head-and-taile mot solnedgangen!

 

Ole Marius Ekeberg, 18.09.2005