Isfiskerapport fra Mjøsa, 5. Mars 2006. 

 

Kom ut forholdsvis sent, boret det første hullet rundt ti tiden. Overraskende nok var det ikke`no snø på isen! Dessverre var det var bitende kulde, og ikke akkurat perfekte forhold for ismeite. Derfor ble det til at jeg brukte balansen.

 

 

Der satt jeg og dro småabbor, til neglene sto i alle retninger. Jeg følte jeg trengte en pause, så jeg sveivet pilken opp til iskanten og stappet hendene litt febrilsk inn i lommene (Glemte like så godt hanskene hjemme... )

 

Alle negative tanker forsvinner dog relativt raskt ut av verden når man ser skygger under isen. Jeg river meg ut av "kulde-transen" og kaster meg over stikka. Den bommer to-tre gangen for den sitter.

Var blank is, og dette skjedde kun en halvmeter under. Noe av det mest visuelt fantastiske jeg har opplevd under isfiske, uten tvil.

 

Fisken merker at noe ikke stemmer og skyter ned mot bunn, drøye 15 meter! Det tar 5 laaange minutter før jeg får trykket den oppunder isen, men den er selvfølgelig ikke ferdig.

Det går frem og tilbake uten at jeg får den opp, så jeg finner til slutt frem kleppen.

 

Den skal liksom være til hjelp, men ikke mye hjelp i det om man presterer å kleppe fisken i buken...

Resultatet ble da at kleppen, som upraktisk nok har mothaker, satt bom fast..

 

Med stor risiko for å bli kroket av enten kleppen eller balansepilken stapper jeg til slutt hånda ned i hullet, og fikk etter hvert kilt fisken opp på isen.

 

Kult å kjøre ørret på såpass lett utstyr!

 

 

Den veide 1675 g, og var 59 cm lang.

 

 

Flere som koser seg med fangsten..

 

 

Avsluttet i tolv-tiden mest pga kulda.. Har et par forfrysninger fra før av, så ikke verdt å risikere noe. Ble dårlig med abbor, men det gjør meg ingen ting :)

 

Da jeg sløyet fisken kom denne til syne..

 

 

Tversnitt:

 

 

Noen som veit hva dette er? Så ut som en svuls av noe slag.. Ellers besto mageinnholdet (selvfølgelig) av krøkle. Kjente den typsike agurk-lukta.

 

Dette er IKKE den vakkreste ørreten jeg har skuet :P

 

 

Kan ikke være helt god denna Mjøs-ørreten...