Fluefisket ørret fra Glomma
Har kommit hem till Sverige efter ännu en fantastisk vecka i Glomma (08.07. – 14.07.). Måndagen till onsdagen släppte Glomma ifrån sig massor med Harr i 7-9 hg klassen, de flesta högg på en gul/orange nattsländepuppa på 10 sedgekrok. Periodvis kläcktes dagsländor, och då funkade imitationer av gul forsslända bra, men även klinkhammer lurade fisk. Torsdagen testade vi i Folla vid Folldal, men resultatet var minst sagt magert, dock fick en av oss en öring på ca 6 hg. Fredagen och lördagen fiskades det i Glomma igen, men vattnet var högt och fisket svårt, men en och annan harr kom ändå upp båda dessa dagar.

Veckans höjdpunkt var utan tvekan öringen jag tog på lördagseftermiddagen (13.07.) vid 15:00 tiden. Fisken, som hade varit uppe och visat sig genom höga luftsprång ett antal gånger, tog en nattsländepuppa på andra kastet och drog iväg som ett expresslok. Efter detta följde en drillning som nog bäst beskrivs som ren kaos, med linor runt fötter och panik-känslor pga 0,15 tafs. Allt slutade dock bra (om man inte är öring) och jag kunde efter en stund "stranda" en öring på 1,7 kg. Fet som en julgris, och härlig i färgen. Detta är 10 året vi är i Glomma och fiskar. Stället vi har hittat är i princip tomt på folk och en normal vecka stöter man på kanske 2-3 lokala förmågor som fiskar.

Har även provat vid Os men fisket känns sämre och fisketrycket är betydligt högre. Jag rekomenderar alla som ska fiska i Glomma att välja ställe som inte är så kända. Prova er fram, för Glomma håller mycket fisk i princip hela vägen från Elverum och norrut. Ett annat tips är att skaffa Glommaguiden och använda för att planera resan, här finns mycket bra information. Ha det bra.

Magnus Norén
manrr@wmdata.com
Foto: Björn Martell

A nice trout from the river Glomma
This nice trout was caught by mr Magnus Norén from Sweden on July 13 in the river Glomma. It weighted 1,7 kilogram. The fly that Magnus used was a caddis pupa imitation. Magnus fished from July 08 to July 14, and he got several graylings up to 900 grams. The flies that he used most often was a yellow/orange caddis pupa, Yellow may fly imitation or Klinkhammer.


Back to homepage: www.glommaguiden.com