Fluefiske fra pontoon båt 
Tore Rydgren tok jomfruturen i sin nyinnkjøpte pontoon båt ved å drifte noen kilometer i Rena. Det å drifte nedover et vassdrag er en behagelig og effektiv måte å fiske på. Og det er en fin måte å bli kjent med forholdene i og langs elva på. Det var stedvis OK med insekter i lufta, men ikke alt for mye på vannflate. Litt vak på enkelte plasser. På natta var det en periode der STOR harr og ørret vaket etter streaking caddis og andre insekter på vannflata. 

Det fungerer helt OK å fiske fra pontoon båt i elv. Den ligger stødig på vannet, og det var no problem å seile gjennom Brandstrømmen, et ganske sterkt stryk nedstrøms Rødsbrua. Det fulgte med en ankerbøyle for å feste anker i. Ved oppankring skjente pontoon båten ut til siden. Dette skyldes muligens at den ikke var ordentlig trimmet. Skjeningen ga seg noe når Tore holdt beina nede i vannet. Det viktigste argumentet mot pontoon båt i elv etter min mening er at det er begrensede muligheter å ro motstrøms. En annen ting som kanskje kan være negativt er at det er stål i rammeverket som holder båten sammen. Jeg frykter for at de kan begynne å ruste overtid, og særlig hvis man bruker båten i saltvann. Vi var på vannet i ca 5 timer, og jeg tror Tore var mindre sliten i ryggen og rompa enn meg som fisket fra min lille, røde gummibåt. 

Tore fortalte meg at han valgte å kjøpe sin Copper River pontoon båt direkte fra Cabela i USA. Nå er dollarkursen veldig lav, kr 7,5 for en dollar. Regnestykket hans ser slik ut:

Pris: kr 2062,50 + flyfrakt (kr 825,00) + MVA og toll (kr 808,50) = å betale kr 3696,00. I følge artikkelen til Pål Krogvold i det siste nummeret av ALT OM FISKE koster båten uten ankerfeste kr 4900,00 i Norge. 

Fishing from a pontoon boat in the river Rena 
Mr Tore Rydgren is fishing from his Pontoon boat in the river Rena. The boat worked well in the river, but do not expect to be able to row against strong current. We got some graylings and trouts. In the middle of the night we saw several BIG trouts and grayling take surface insects.


Back to homepage: www.glommaguiden.com