Harrfiske i oktober 
Harrfiske på høsten kan være veldig bra, og selv om kalenderen viser at vi er i slutten av oktober, kan harren fremdeles lures til å ta flue selv om snøen ligger langs elvekanten. Lufttemperaturen var noen få grader på den riktige siden av 0, og det gjør at isen ikke fryser i stangringene. Vanntemperaturen var 2,8 grader, og det er OK både for fisken og fisker så lenge sistnevnte ikler seg neoprenvadere. Jeg dro til noen gode plasser i Glomma i Åmot. Prøvde først med nymfer og intermediatesnøre, og det gikk ikke lang tid før denne lille harren tok. Jeg merket også et par andre fisker. Men etter at jeg så to vak skiftet jeg til flytesnøre og tørrflue. Superpuppe størrelse 18 med sort kropp og brunt hackel. På første kast hadde jeg på en OK harr, og på neste kast var det en som var oppe og tok etter flua. I lufta så jeg mange syngende sangsvaner, men mer interessant for fisken var at det var en del fjæmygg. Jeg så også e nvårflue og en steinflue, så fisken har noe å vake etter. Det er altså ikke håpløst, og på ”varme” dager kan Glomma være et godt alternativ til dårlige, amerikanske filmer på TV. I Glomma i Åmot og Elverum kan du fiske hele året, men respekter fredningstiden for ørret. 

Jeg kjørte opp til Rena på vestsiden av Glomma og sydover igjen på østsida. Det milde været tærer på snøen i skogne og Åsta og de andre sidevassdragene til Glomma hadde stor vannføring. Vannstanden i Elverum kommer til å stige kraftig det kommende døgnet. Det betyr dårlig fiske noen dager framover. Følg med på vannstandsrapportene hvis du er fiskesugen.

Nå har isen lagt seg på Glomma nord for utløpet av Rena-elva, så det er mange gode fiskeplasser som er vanskelig tilgjengelig for stangfiske. Men syd for Rena er det isfritt, og hvis det ikke kommer sterk kulde vil elva være isfri i lang tid framover. 

Hvis du ikke fisker med flue, men heller vil prøve å lure fisken til å ta sluk eller mark, kan de kommende to månedene være gode. 

Grayling in October 
This little grayling caugt my nymph in the river Glomma in Åmot county north of Elverum. Tha airtemperature was about 2 centigrades above freezing, and the water temperature vas 2,8. After I saw to rising graylings I changed my equipment to a floating line and a small dry fly. On my first cast a nice grayling took the fly, but I lost her, and on my next cast another smaller grayling rose to the fly. So even at this time of the year flyfishing can be rewarding.

Forrige bilde - neste bilde


Back to homepage: www.glommaguiden.com