Sangsvaner og vakende harr 
Det var en mild og god dag i dag. Selv om vi fikk kulda i oktober og den har holdt seg så langt inn i november, er det åpent vann fra Rena til Elverum. Der det er åpent vann og ikke for stri strøm er det liv. Det du ser på bildet er noen OK fiskeplasser like nord for brua ved Åsta. Nå var det ikke noen som fisket her. Det eneste vi så av liv var seks svaner og et deilig VAK. (Svanene er i midten av bildet).  Det harren vaket etter kunne ha vært en fjærmygg, ei lita steinflue eller kanskje det insektet vi så på isen et annet sted: En liten daddy-long-leg. Hvis jeg hadde hatt med meg fluestanga i dag og kastet på vaket er jeg rimelig sikker på at det hadde blitt fisk! Blir det flere slike milde og vindstille dager som i dag, skal jeg prøve å rive meg vekk fra PC-jobbinga jeg driver på med for tiden og å heller prøve fluestanga. 

Vannstanden i dag var meget lav. I Elverum lå den på 177,81 moh. Når det er lav vannstand blir strømhastigheten også lav. Hvis du skal prøve å finne vakende fisk på denne tiden av året, bør du oppsøke strekninger med svak strøm, men det må gjerne være strømpartier i nærheten. Været bør være slik som i dag: Mildt og vindstille slik at det kan være litt insektaktivitet og slik at isen ikke fryser i stangringene. 

Bruk kartene i GLOMMAGUIDEN til å finne fram til de stille partiene med strømpartier i nærheten. Nå som det er så lite vann vil strømanvisningene jeg gir på kartene være for høye mot det du finner i virkeligheten, men de vil allikevel gi deg en antydning om hvordan forholdene i elva er på steder der du ikke er kjent. 

Swans 
Near the suspension-bridge at Åsta in Åmot County, I saw six trumpeter swans and a rising grayling. We got rather cold weather as early as October, but om mild and beautiful days like today, rising graylings can be seen and caught on a dry fly in the river Glomma.

Forrige bilde - neste bilde


Back to homepage: www.glommaguiden.com