Nymfefiske i Rena
I 1994/95 deltok Viktor Sermek fra Østerrike på Fluefiskedagene på Skogbruksmuseet. Siden den gang har han besøkt Norge fire ganger. I år kom han med to andre fiskekompiser fra Østerrike, og vi tok en tur for å prøve fiskelykken i Rena. Viktors favorittteknikk er nymfefiske med indikator. Han fester indikatoren der fluesnøret slutter. Fortommen er omtrent like lang som stanga. Ca 20 cm ovafor en godt fortynget nymfe fester han et splitthagl. Så er det å kaste ut og følge med på nymfeindikatoren. Med en gang det skjer en unormal bevegelse med indikatoren må man gjøre tilslag. Enten er det bunn-napp eller fisk. Viktor behersker denne teknikken MEGET godt. Det var også Viktor som i 1994 åpnet øynene mine for hvor effektive fluer bundet med CDC fjær er.

Ellers kan det sies at det var UTROLIGE mengder med svermende vårfluer fra ca klokka 2104 til 2317, og en del vakende fisk.

Nymph fishing
The Austrian angler Viktor Sermek fished the river Rena today with two of his Austrian friends. They used heavy nymphs and indicators. This tecnique can be a very effective way to get trout, grayling and trout in the rivers Rena and Glomma.

forrige bilde neste bilde


Back to homepage: www.glommaguiden.com