Utsetting av fisk
Finn Fonnaas hadde hellet med seg i Renaelva i dag. Han fikk to harr på over kilo’n og så denne på ca 400 g. Finn hadde fiskene gående i ei plastkasse med kaldt vann slik at de kunne få igjen kreftene før de ble sluppet ut igjen. En av de store harrene ble tatt siden den ikke kom seg igjen. Her settes 400 grammer’n ut igjen.

Høsten er kanskje den beste tida for harrfiske. Det er mulig å gjøre STORE fangster. Men du behøver kanskje ikke å spise opp all harren du tar? Sett ut igjen de du ikke spiser opp i kveld. Hvis du veit om plassene der storharren oppholder seg, er det nå gode muligheter til å komme i kontakt med den på tørrflue. Vanskeligheten er å finne fram til de store - ikke å få dem til å ta tørrflua. I tekstdelen av bokutgaven av GLOMMAGUIDEN gir jeg noen råd om hvor du kan finne fram til gampeharrene. Kartene i bokutgaven og kartene/flyfotoene på CD-ROM’en gir deg detaljinformasjon om hvor de gode plassene er.

Forholdene i Rena var gode i dag: T-skjortevær og vindstille. Dessverre ikke så  mange insekter på vannflata: Mest små fjærmygg, noe av en utypisk maur (?) med lys beige bakkropp, en og annen vårflue i forskjellige størrelser, en sjelden døgnflue (mest små, men så også to som kan ha vært siphlonrus) og små, sorte steinfluer.

Releasing of a nice grayling
Mr Finn Fonnaas releases a nice grayling weighting about 400 gram. The grayling was caught in the river Rena. But Finn also got two much bigger graylings: Two wellfed graylings weighting about 1,1 kilograms. The autumn, september/october, is probably the best grayling season. The better the weather – the better the fishing will be. The fish will take your flies eagerly, and with some luck you can come in contact with the really big graylings too.

forrige bilde – neste bilde


Back to homepage: www.glommaguiden.com