Min første tørrfluefangede harr i år
Denne harren er min første tørrfluefangede harr i år. Det var såpas lovende forhold i dag med vindstille og mildt, så jeg valgte å droppe middagshvilen og heller ta en tur til Glommas vestside noen kilometer syd for kommunegrensa mot Åmot. La ut min oppblåsbare kajakk og padlet til det jeg mente var interessante strekninger for å se etter vak. Ingenting. Godt med knøttsmå fjærmygg å se på vannflata, men ingen steinfluer. Og det er når det er steinfluer på vannflata at man kan oppleve et godt tørrfluefiske.

Like før jeg hadde tenkt å gi meg så jeg et vak. Ankra opp kajakken og la ut flua der jeg mente at harren vaket. Den slo etter flua mi to ganger, og den tredje gangen gjorde jeg alt riktig. En OK harr. Den tok en mørk, slank CDC flue bundet av mørkspettede CDC fjær fra tiur klokka 1807. Jeg burde ha knakket den i skallen for å studere mageinnholdet, men den fikk friheten.

Jeg har ikke mottatt noen rapporter på at det har blitt tatt harr på tørrflue i Glomma i år, men det er sikkert noen som har slått meg.

My first dry fly grayling this year
This might be the first grayling caught on a dry fly in the river Glomma this season. It took an almost black CDC fly tied with the CDD-feathers from a Norwegian capercallie.
 


Til hovedsiden: www.glommaguiden.com