Jeg hadde gleden av å dra på fisketur sammen med Ida Strømstad til en god plass i Glomma litt nord for Rena i dag. Ida er en viktig persom for oss som fisker i Glomma og Rena, for det er hun som er fiskeoppsynet i Åmot. Hvis du ikke har fiskekort og ser ei langhåra jente nærmer seg, så LØP! Hvis du har fiskekort får du deg en hyggelig prat.

Ida hadde sin første egentlige fluefiskesesong i fjor. Hun begynte med fluefiske etter at hun begynte på lærerskola i Elverum og fikk opplæring av Tore Rydgren og andre på lærerskola. Det er synd at det er så få jenter som fisker med flue og som dermed går glipp av alle de gode natur- og fiskegledene vi fluefiskende mannfolk har.

Dagen i dag ble ganske fin etter at sola fikk tatt knekken på tåka. Men det begynte desverre etter hvert å blåse opp. Vanntemperaturen var 9 grader og vannstanden 254,73 (Stai-Messeltfoss). Opp 5 cm siden i går. Det var så og si ingen insekter å se på vannflata. Harren tok stort sett det jeg presenterte for den av tørrfluer (CDC-caddis og sort superpuppe), men viste pussig nok ingen interesse for CDC-nohackle.
En gåseflokk er et sikkert høsttegn. La oss håpe på en lang, solrik og varm høst!


Til hovedsiden: www.glommaguiden.com