Det var sol og lite vind i dag, så det ble en fisketur til Glomma ved Borregådsvelta i Åmot. Det lå snø og is på veien ned til velta, så hvis du planlegger en tur bør du parkere oppå brinken og gå ned hvis du ikke har 4WD. Så noen ytterst få vak, men absolutt ingen insekter på vannflata. (Så noen vårfluer i buskaset langs land). Siden det var lite eller ingen vind var det vannflata fri fra løv og bøss. En insektgruppe som alltid klekker selv i kaldt vær er sorte steinfluer, så jeg bandt på ei sort, størrelse 14 CDC steinflueimitasjon på fortommen (CDC-fjær fra tiur. Nå er det tiurjakt så tving alle fuglejegere du kjenner til å gi deg CDC-fjærene). Hvis det var harr som vaket og vaket kunne nåes fra der jeg sto, tok harr av hyggelig størrelse flua.

 

Jeg sjekket hva som sto på spiseseddelen på oktober-harren, og dette var det som kunne identifiseres: En maur, ei snile, en edderkopp og noen vårfluelarver. Vårfluene kan muligens være Sericostomatidae, Beraeidae eller Limnephilidae (symmetrisk hus av sand), og Lepticeridae (hus av plantedeler). Så maveinnholdet på denne harren indikerer at den spiste det som kom drivende på vannflata eller fant på bunnen. Det var overraskende at det ikke var en eneste, sort steinflue i maveinnholdet.

Hadde en hyggelig tur i det fine været selv om det blir kaldt. Vanntemperatur: 5 grader. Vannstand (Glomstadfoss): 208,55, opp 1 cm siden i går. Vær: Pent, vindstille eller en svak bris fra syd.

 
 
 
Åmot er dyktige med å informere overfor oss sportsfiskere. Her er et skilt som har kommet opp på Borregårdsvelta.
 


Til hovedsiden: www.glommaguiden.com