tenkara fluefiske
Fiskerapport fra Roy Peistorpet:

Det ble 5 ørreter og en bekkerøye tatt på en Sakasa Kebari (orginal Tenkara flue). Tenkara som betyr fra himmelen, setter fokus på fluepresentasjon og vårt eget jegerinstinkt. Jeg har aldri opplevd at jeg kan presentere fluene så lett og presis noen gang.

Med denne teknikken er det ypperlig å fiske i vanskelige bakevjer hvor vanlig fluefisketeknikk vil medføre striping av flue og skremming av fisk!

Utstyret er en meget lett teleskopisk karbonstang på 12 fot som måler 52 cm sammenslått. Snøret knytes i toppen og er 0,32 mm mykt fluorkarbon. Som fortomsmateriale brukes standard materiale på 5- 6 X. Resten av utstyret får man plass til i bukselomma. Alt i alt setter dette fokus på den fiskegleden og turopplevelsen fremfor kasteteknikk og utstyrsjag.

Jeg kommer nok ikke til å legge mitt andre fiskeutstyr på hylla, men bruke dette som et supplement til mine andre fiskemetoder. For de som skal starte med fluefiske er dette en ypperlig inngangsplattform, ettersom man lærer det mest grunnleggende for fluefiske, nemlig fluepresentasjon.

Fotograf: Dag Martin Moen


Til hovedsiden: www.glommaguiden.com