Tenkara FLUEFISKE i Rena-elva

Siden det var pent vær stakk jeg en tur til Renaelva for å prøve den nyinnkjøpte tenkara-stanga mi. Og hva var det jeg fant på fiskeplassen min i Kanalen? Jostein, Roy og Roger hadde tenkt akkurat det samme. Bildet ovafor viser Jostein Berg i aksjon.

Ei tenkara-stang er ei tradisjonell japansk stang med toppmontert snøre. Den er ikke forsynt med snelle. Dette er ur-måten å fiske med flue på.

Tenkara FLUEFISKE i Rena-elva

Vi brukte tenkara-stanga til å fiske med tjekkisk nymfeteknikk med nymfer nær bunnen. Og det ga resultater. Her har Roger Enger Lie fått en harr.

Jeg er helt nybegynner både med tenkara-stang og tjekkisk nymfeteknikk. Når jeg startet fisket mitt blåste det sterk nordavind og jeg fikk sola midt i fleisen noe som gjorde at det ble vanskelig å se bevegelsen i snøret som indikerer at en fisk har tatt flua. Jeg merket kun en fisk på flere timers fiske. Når klokka nermet seg 1700 gikk sola ned og vinden ga seg. Da ble det mye lettere. Med noen gode råd fra Roy Peistorpet og en av hans fluer (min ble sittende fast i bunnen) fikk jeg i løpet av få minutter 3 harr og mistet en i overflata. Jeg fortsatte å fiske i ca en time til med det samme utstyret og merket ingen ting.

Det var få vak å se. Kun slengere. Litt steinfluer, små døgnfluer og vårfluer. 13 grader i vannet. Vannstand: 247,25, opp 4 cm siden i går. Pent vær med strålende sol men med ganske sterk nordavind. Vinden ga seg ved 17-tiden.
 
 
 


Til hovedsiden: www.glommaguiden.com