“PÅ ØRRETJAKT I YELLOW CAB”

 

Denne situasjonen fant sted i Persvika i Rena i sommer på en av få dager det ikke blåste vind i bøtter og spann.

Kanoen på bildet går under navnet “Yellow cab” da den har ofte blitt brukt til å frakte oss gutta over fra “Kvarven” og til andre sida. Når vi skal tilbake til hytta roper vi bare “Yellow cab” og det tar sjelden lang tid før sjåføren er på plass og frakter oss trygt over til hytta igjen.

 

Denne dagen som bildene beskriver tok Harald som er eier av “Yellow Cab” seg fri fra sjåfør yrket og bestemte seg for å prøve seg med fluefiske fra kano selv om fisket hadde vært tregt i det siste og det egentlig ikke vaket all verden på elva.

 

Han la ut fra land i sin gule kano og jobbet og slet for å komme seg i riktig posisjon (tro meg, denne kanoen er ikke spesielt lettstyrt). Etter hvert begynte en tilsynelatende pen ørret å vake en god del meter skrått nedstrøms.

 

Samtidig satt undertegnede og en kamerat og sløva`n inne på land mens vi betraktet “Yellow cab” sin kamp mot elvestrømmen.

Det var heller ikke helt fritt for at det haglet en del meldinger til Harald i kanoen der han forsøkte å få til noen gode kast med tørrflua.

 

Vi fant ut at dette var verdt å forevige så vi tok frem kamera og begynte å ta noen bilder. Vi var rimelig sikre på at Harald ikke ville få noe fisk så i vår arroganse ble det mange meldinger og mye latter.

 

Mannen i “Yellow cab” derimot ville det annerledes og etter forholdsvis kort tid stod stanga i bøy og med røyken dinglende i munnen satt Harald helt kuul og kjørte fisk. Han ser uforskammet avsappet og relaxed ut der han etter hvert kan lande en ørret på godt over 900 gram.

 

På land hadde meldingene lagt seg og vi var mer enn opptatt med å fange øyeblikket på film. Personlig synes jeg det var innmari stilig å følge denne sekvensen og kunne forevige den. Mine gratulasjoner til Harald og han følgesvenn “Yellow Cab”!

 

 

Terje Refsahl 30.07.2005