Jarle og Bjørnar Fluefiske
Slik så det ut hos Jarle og Bjørnar Fluefiske på formiddagen i dag. Bjørnar (i blå skjorte) holder på å gjøre i stand en pakke til en kunde som har bestilt varer via posten. Og ellers travel aktivitet med fornøyde kunder som koser seg med gratis kaffe og en god fluefiskediskusjon. For 30 år siden når jeg begynte å fiske med flue var det kun en ren fluefiskebutikk i Norge: The Flyfisher drevet av Bjørn Railton i Baldersgate 32 i Oslo (jøss, det er jo norsk fluefiskehistorie). Jarle og Bjørnar er en av to (?) rene fluefiskebutikker som finnes igjen i Norge. Det er flere som i årenes løp har prøvd seg med rene fluefiskebutikker, men alle har gått konk eller har måttet avvikle. 

Du har kanskje fått med deg at Jarle og Bjørnar har skilt lag? Det er ikke fordi de har blitt uvenner, men de vil skille grossistleddet og butikken. Bjørnar skal fortsette å drive butikken. Jarle og Bjørnar har blitt oppkjøpt av Tundra, et firma eid av Schou Våpen. Men Bjørnar forsikrer meg at hav vil fortsette å drive slik som butikken har blitt drevet i 12,5 år: Med god servise og god kontakt med kundene.

Firmaet Lutra har kjøpt opp Aktiv Fritid. Så nå ser det ut til at det blir færre aktører på grossistdelen av fluefiskeutstyr, noe som neppe er en fordel for oss fluefiskere. Mindre konkurranse gir dyrere utstyr. Se hva som skjer med mye av det utstyret som grossisten Aktiv Fritid selger: Prisene stiger til dels voldsomt.

Jarle og Bjørnar Fluefiske
Jarle og Bjørnar Fluefiske is one of only two specialized flyfishing/tying-shops in Norway. The shop is situated in Lillestrøm, a small town north of Oslo.

forrige bilde neste bilde


Til hovedsiden: www.glommaguiden.com