Gjeddefiske
Tore Rydgren var rimelig godt fornøyd med gjedda han fikk på en gul rådyrhårspopper i dag. Dette var den uten sammenligning største gjedda vi fikk på turen. Det ble tatt flere gjedder også, alle på popper, men de andre var tildels mye mindre. Så gjedda er helt klart i bettet nå. Vi ankom fiskeplassen ved Østersjøen (mellom Glomma og Julussdalen i Åmot kommune) ved 1800-tida, og fisket ble dårligere jo lengre ut på kvelden vi fisket. Fisketuren ble avsluttet klokka 2034.

Maveinnholdet på denne gjedda var dessverre noe spesielt: Hvis du studerer bildet nøyere så ser du st det går ei tynn scene fra kjeften av gjedda og ut i vannet. Gjedda hadde nemlig vært i kontakt med krokredskap før. I svelget/maven satt det et kroktackel med 2 store treblekroker festet i solid stålfortom og (dessverre) tynn sene. Scena var så tynn at den røyk av når denne pene gjedda tok agnfisken. Det å fiske gjedde med kun 018 scene i vann der det svømmer store gjedder er uforsvarlig. Skal man fiske bør det i alle fall være en teoretisk sjanse for å kunne få fisken man fisker etter.

Gjedda var tydelig avmagret, og den ville nok etter all sannsynlighet ha gått en langsom død i møte hvis ikke Tore hadde fått den.

Pikefishing
This nice pike was caught by mr Tore Rydgren in the small lake Østersjøen east of the river Glomma in Åmot county. We got several pikes on poppers, but the one pictured here was the biggest.

forrige bilde neste bilde


Til hovedsiden: www.glommaguiden.com