Mortlikør
Ja, du leste riktig. Denne eksklusive flaska inneholder likør laget på fisken mort !!!!! En av mine mange hobbyer er å lage likør av forskjellige slags bær, og det er ikke så veldig originalt. Ja, jeg veit at det å legge forskjellige slags sjeldne fisk på sprit har vært gjort i hundrevis av år i den hensikt å ta vare på fisken ut fra naturvitenskaplige kriterier. Men hvis god drikke er en del av gastronomien vil jeg, ut fra mine begrensede kunnskaper om alkoholholdige drikker, hevde at dette er første gang i gastronomiens historie at en fisk er nedlagt på sprit i den hensikt å drikke spriten etterpå. (Hvis du kan dokumentere at dette ikke stemmer, hører jeg gjerne fra deg).

Man tager:
God hjemmebrent.
2 mort.
Sukker. 

Rør ut sukkeret i hjemmebrenten. Legg to ferske mort i blandinga av hjemmebrent og sukker og la dem ligge og godgjøre seg i to måneder. Sil blandingen gjennom et kaffefilter. Spe ut med vann til likøren holder ca 45 % alkohol. Kok en liten mort. Fjern finner og alt kjøttet slik at det kun blir igjen et hode med ribbein. Legg dette beinrangelet av en mort på flaska det skal drikkes fra. Du kan også legge i et par løse mortøyne som ekstra "krydder". Likøren nytes sammen med gode fiskekompiser. 

Ja, dette er sært, og denne eksklusive drikk er utvilsomt det særeste alkoholholdige fluidumet jeg har eller kommer til å drikke noen gang. Jeg er ikke vant til at det er noe som ser på meg innenifra flaska når jeg nyter alkohol!

Smaken ja…. Aldeles utmerket!!! Mortlikør har en rund, mild og fin smak. Hadde jeg drevet en restaurant kunne jeg godt tenke meg å ha mortlikør på ”menyen” for å skape blest om restauranten. Ideen er gratis. NB: Det er IKKE jeg som har hatt ideen til eller står for produksjonen av denne ædle drikk!
 

forrige bilde – neste bilde


Til hovedsiden: www.glommaguiden.com