Harrfestivalen
September er harrmåneden for fluefiske i Glomma, og helga 2. – 4.09. gikk arrangementet HARRFESTIVALEN      av stabelen for andre gang. Jeg dro opp i knallværet på lørdagen. Arrangementet var samlet på ei gresslette på Koppang Camping et par fluekast fra Glommas bredd. Her var det utstilling/salgsmesse, smaksprøver på mat og drikke, aktiviteter for barn og fluekastekurs for nybegynnere for barn og voksne med Hedmark JFF og fluefiskekjendisene Lars Lenth og Bård Tufte Johansen. Lars og Bård satte en ekstra spiss på arrangementet. Bildet viser Bård instruere Rolf Helge Tollefsen i fluekasting. Jeg tror mange av ungdommene syntes det var ekstra stas å få instruksjon av TV-kjendiser. HARRFESTIVALEN satser på barn og ungdom. På lørdagen var det flere barne/ungdomsaktiviteter og programmet for hele søndagen var viet våre framtidige fluefiskere.

En viktig del av arrangementet var fiskekonkurransen etter harr i Glomma. Den gikk av stabelen i det strålende været på lørdag mellom klokka 1000 og 1600. 81 påmeldte fiskere fikk 447 harr som veide totalt 105 kilo. Det var egne klasser for junior, damer og herrer. Juniorklassa ble vunnet av Hans Rune Kojedal, dameklassa av Vera Larsen og herreklassa av Frode Mæhlum.

Det er kjempefint at noen er aktive og får til et arrangement som HARRFESTIVALEN! En stor honnør til Glomma fiskeforening på Koppang.

The Grayling Festival
The first week-end of September each year an arrangement dedicated to the Queen of the River, the grayling, is arranged a few flycasts away from the river Glomma near Koppang town. Here the wellknown, Norwegian flyfisher, Bård Tufte Johansen, is teaching the coming, young flyfisher Rolf Helge Tollefsen in flycasting.

 

forrige bilde – neste bilde


Til hovedsiden: www.glommaguiden.com