Bever i Glomma
Det er mye bever i både Glomma og sidevassdragene. Hvis man er ute i skumringen eller grålysningen er det ganske vanlig å se bever. Plutselig så bare er den der. Men sportegn etter bever er vanlig, som denne avgnagde bjørka. Osp, selje og bjørk er yndlingsføden, men jeg har også sett bevergnag på furu.

Jeg driftet noen kilometer fra den sydligste delen på kart 2 til de nordlige delene av kart 1. Hadde med fluestanga, men det ble med noen ganske få, halvhjertede forsøk med intermediate-snøre og Gold head. Det eneste jeg hadde på var bunnapp. Men været var fint og stort sett vindstille. 15 grader i lufta og 3,7 grader i vannet. Vannstanden var lav, 177,82 moh (opp 3 cm siden i går). Den normale vannstanden for akkurat denne datoen er 177,94 moh. Og på denne tiden av året burde forholdene teoretisk sett være utmerkede for en vellykket fisketur. På de kilometrene jeg padlet så jeg kun ett vak. Jeg forstår godt at det var så lite vaking. Det var ingenting å vake etter. Snakka med en av de innfødte som bor ved elva. Han hadde sett vak av og til, men han mente at insektlivet ikke var kommet ordentlig i gang. I går hadde han kjørt en fisker som driftet fra Åsta til Strandfossen kraftverk. Fiska med rappala. Null fisk. Det er noe uvanlig, på disse tider av året pleier rappala-fisket å være godt.

Bever in the river Glomma
This fallen birch has ben felled by a beaver. In the river Glomma with tributaries there are a lot of beavers. If you wish to see a live beaver, you should try your luck at dawn or evening. But fallen trees like this can be found everywhere. A few times I beavers have swum under my canoe.

I drifted some kilometres on the river Glomma today, but I got no fish. Usually at this time of the year when the weather is as good and warm as it was today, the dry fly fishing for grayling can be surprisingly good.

Forrige bilde - neste bilde


Back to homepage: www.glommaguiden.com